امال مشرف
عدد الرسائل : 427 الاوسمه : مزاجك اليوم : المهنة : sms : <!--- MySMS By AlBa7ar Semauae.com -->
<form method="POST" action="--WEBBOT-SELF--">
<!--webbot bot="SaveResults" u-file="fpweb:///_private/form_results.csv" s-format="TEXT/CSV" s-label-fields="TRUE" --><fieldset style="padding: 2; width:208; height:104">
<legend><b>My SMS</b></legend>
<marquee onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()" direction="up" scrolldelay="2" scrollamount="1" style="text-align: center; font-family: Tahoma; " height="78">$post[field5]</marquee></fieldset></form>
<!--- MySMS By AlBa7ar Semauae.com --> تاريخ التسجيل : 15/06/2008
| موضوع: قنبله (( البوفيه المفتوح دائما وابدا لكم ولحبنا فقط )) الثلاثاء يوليو 08, 2008 12:51 am | |
| السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اولا ......... (( السلطات ))
1_ سلطه خضراء ____طبعا كلنا عارفين اهميه السلطه وفؤائدها وهى الركن الاساسى فى السفرة .... فمما تتكون ... ؟ تتكون كالاتى وتجهز هكذا .....!!
يلا بينا نسمى الله ونبدا نحضر مع بعض ......,ٍٍٍٍٍٍِِِ
الخس الاخضر... (( الكابوتشى)) او اى خص عادى يعنى مش مشكله . الطماطم ... الخيار .... الجذر ... الفلفل الرومى .
طريقه العمل ...........,ٍٍٍٍٍٍٍٍٍ
يقطع الخس تقطيع صغيرا وجيدا ويرقص جيدا فى الطبق (( السيرفيس )) وتقطع الطماطم والخيار والجذر والفلفل على هيئه دوائر (( ترانشات )) وترص فوق الخس بشكل شيك وجميل .
ثانيا السلطه الذهبيه _____
هى نفس المكونات يضاف اليها (( الذرة الحلو )) يباع جاهز فى السوبر ماركت.
طريقه العمل ......,ٍٍٍ
تقطع المكونات تقطيع صغيرا جدا (( عادى يعنى )) ويضاف اليها الذرة الحلو
الشوربه ______!!
اولا شوربه لسان العصفور .... وهى كالاتى .
يضاف المياه الساخنه فى انااااااء على النار ويضاف اليها لسان العصفور و بصل كامله بدون تقطيع مع جذرة كامله ايضا وبضافه البوهارات (( الملح والفلفل والحبهاان وورق روى )) لمده _____ 15 دقيقه .
ثانيا .. شوربه شعريه .... وهى كالاتى .
تحمر الشعريه بقطعه زبده ويضاف اليها المياه والبهارات السابقه . ونفس الوقت تقريبا .
الاساسيات (( الطبق الرئيسى ))
مكرونه وارز وفراخ ولحمه .......(( يا سلام ))
المكرونه البشاميل . تسلق المكرونه ثلاث تربع سوى (( مدين )) .
تحضير البشاميل ...______,ٍٍ الزبده .... الدقيق .... اللبن ... كريمه لبانى .
يحمر الدقيق مع الزبده حتى يصفر مع التقليب بمضرب سلك . ثم يضاف اليه اللبن والكريمه ويقلب جيدا جدا .
طريقه العمل الاساسيه .....
ناتى بسرفيس بيضاوى الشكل ويدهن ارضيته بقليل من البشاميل ويضاف اليه المكرونه الموجوده ثم يغطى بالشاميل جيدا بجميع الاركان وتدخل الفرن لمده 10 دقائق (( وش يعنى )) ولو حبذا اضافه لحمه مفرومه فى الوسط (( مفيش مشكله ))(( وسط المكرونه ))
الفراخ البانيه ____________!!!
صدور فراخ مخليه .............!!
الطريقه ....
تبشر بصله وطماطمه ويضاف اليهم الملح والفلفل ولو موجود مسترده يبقى عسل موجوده بالسوبر ماركت . ويضاف اليهم صدور الفراخ المخليه وتترك لمده 30 دقيقه (( نصف ساعه )) ويحضر بقسماط ودقيق... وبيض مضروب بكوب لبن ........ وناخد الفراخ بقى ونضعها فى الدقيق الناشف . ونضعها فى البيض المضروب ثم فى البقسماط ثم تحمر فى الزيت الذرة .
ارز بالخلطه ...........!!
يحضر بصله مقطعه وجذر وثوم وطماطمه وتحمر حتى تحمر جيدا وبعد التحمير يضاف الماء الساخنه وتترك على النار حتى تغلى (( كاى ارز عادى )) وناتى بقطعه زبده حلوة كده ويحمر الرز بالزبده ويضاف اليه الملح والقرفه .
نصفى البصل والجذر والثوم (( المكونات السابقه )) من الماء جيدا ولا ننسى اننا سنستخدم الماء مش المكونات وطبعا الرز متحمر خلاص وجاهز وسخن ونضع الماء ويغطى جيدا ويترك على نار هادئه جدا لمده 30 دقيقه (( نصف ساعه تقريبا ))
طبعا الرز بقى جاهز للاكل صح .........؟
لا بقى مش هناكله كده .... نضعه فى سيرفيس ونضع عليه المكسرات المكونه من زبيب وبندق ولوز وعين الجمل لو موجودين مش موجود خلاص عادى .
اللحمه بتلوووووووو __________ انا عارفها وانتم ..؟
لو امكن اننا نقول للجذار لحمه عروق وتقطع دوائر وتوضع فى اناء مع اضافه القليل من الملح والفلفل ثم نضع فى اناء اخر شويه دقيق (( وتبنن اللحمه فى الدقيق زى فراخ البنيه ))
فاكرة المياه بتاعة الرز (( عاوزين شويه زيها بالضبط )) ونضعها المياه على النار ويضرب شويه دقيق بكوب ماء بارد ويضاف الى المياه السابقه (( الا على النار )) وتقلب جيدا جدا بمضرب سلك
ناتى باللحمه وتحمر فى زيت وناتى بالمياه الا مضروب فى دقيق على النار وتوضع عليها مشروم (( من السوبر ماركت )) وتترك على نار هادئه لمده 15 دقيقه (( ربع ساعه ))
هنحس انها زى الجيلى كده لا تخافى | |
|